Общи условия

Общи условия

I.ОБЩИ УСЛОВИЯ НА ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН www.e&v-fashion.com

 

1.Настоящите общи условия представляват договор за предоставяне от „Юпитер 1985“ ООД на поддържания от дружеството интернет сайт e&v-fashion.com за извършване на дистанционна търговия с потенциални купувачи-потребители, и уреждат правата и задълженията на потребителите на интернет сайта e&v-fashion.com , поддържан от „Юпитер 1985“ ООД.

2.Моля, внимателно прочетете тези условия, преди да използвате този уеб сайт. Ако използвате този уеб сайт се счита, че приемате и сте съгласни с тези условия. Ако НЕ ПРИЕМАТЕ тези условия, моля не използвайте този уеб сайт.

3.Запазваме си правото да отказваме поръчки, без да има разходи за потребителя в случай на техническа грешка на сайта ни и обявена разлика в цената. “Юпитер 1985 „ ООД не дължи обезщетение по никакъв начин на потребителя, освен да възстанови сумите, платени от потребителя предварително, когато има допуснати технически грешки в публикуването на информация или използването на кодове за отстъпки по време на промоция!

 

II.ПОНЯТИЯ  И ТЕРМИНИ

 

4.“ПОТРЕБИТЕЛ” – всеки, който е заредил в своя браузър уебстраницата e&v-fashion.com , както и потребител по смисъла на ЗЗП.

5.“ЗЗП” – означава Закон за защита на потребителите.

6.“ЗЗЛД” – означава Закон за защита на личните данни.

7.“САЙТ” – означава уебсайта, находящ се на e&v-fashion.com .

8.“ОНЛАЙН МАГАЗИН” – означава виртуалният магазин, находящ се на e&v-fashion.com, предоставящ възможността за закупуване на стоки през Интернет.

9.“ПОЛЗВАТЕЛ” – означава лице, ползващо функционалностите на сайта.

10.“ЛИЧНИ ДАННИ” – означава лични данни по – смисъла на ЗЗЛД.

11.“НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ” – означава наложен платеж по смисъла на ЗПУ.

12.“ОБЩИ УСЛОВИЯ” означава настоящите общи условия. С кликването върху който и да е линк, бутон или приложение, находящи се на сайта, с изключение на линка сочещ към тези общи условия, ползвателят изрично и безусловно се съгласява с настоящите общи условия за ползването на сайта и онлайн магазина.

13.„ПОРЪЧКА” е индивидуалната заявка на потребителя за закупуване на стоки на e&v-fashion.com, заявка за покупки по телефона, или заявки, изпратени на електронна поща.

14.„УСЛУГИ” са всички действия, осъществявани от “Юпитер 1985„ ООД по повод предлагането, продажбата и доставянето на стоки от  e&v-fashion.com.

 

 III.ОБЕКТ НА ПРОДАЖБА

 

15.Обект на продажба в този уебсайт са разнообразни видове стоки, предназначени за потребителите, описани и подредени в раздели. Цената на всяка стока е в български лева с включено ДДС.

16.Всички покупки на продукти от e&v-fashion.com  са ограничени до лична употреба и не могат, без изричното писмено съгласие на e&v-fashion.com , да се извършват във връзка с препродажба, или търговска употреба. Ние си запазваме правото да ограничаваме количествата до нормалният размер на покупки на дребно.

 

IV.ЦЕНИ

 

17.Крайната цена на стоките е изписана на страницата за представяне на съответния продукт в български лева. Всички цени, посочени в този сайт, са с включен ДДС и не включват цена за доставка. Цените за доставка представляват сумата за доставка на куриерската фирма – доставчик.

 

V.РЕГИСТРАЦИЯ

 

18.Регистрация не е необходима и клиентът може да направи поръчка, без да се регистрира

 

 VI.ПАЗАРУВАНЕ в e&v-fashion.com 

 

19.След като сте избрали артикул от нашия онлайн магазин натиснете бутона „КУПИ“. Ако желаете повече от една стока, натиснете бутона „ПРОДЪЛЖИ С ПАЗАРУВАНЕТО“. Ако направите някаква грешка с избора на стока, можете да изтриете артикула от Вашата количка и да натиснете бутона „ОБНОВЯВАНЕ“. След приключване на пазаруването натиснете бутона „КЪМ КАСАТА“. Можете да направите поръчка, като се регистрирате, или да използвате функцията „Поръчка от гост”.

  

VII.НАЧИН НА РАЗПЛАЩАНЕ

 

20.Разплащане с наложен платеж в брой при получаване на стоката. На посочения от Потребителя адрес идва представител от куриерска фирма след предварително уведомяване, на който се заплаща след като Клиентът е проверил съдържанието на пратката.

  

VIII.ОБРАБОТКА НА ПОРЪЧКИТЕ

 

21.След като получим Вашата поръчка, ние ще се свържем с Вас на предоставения телефон за потвърждение и уточняване на подробности.

 

 IX.ДОСТАВКА

 

22.Заявената за покупка стока се доставя чрез куриер на посочения от Потребителя адрес за доставка, освен в неделя и официалните празници, когато поръчки  се доставят в срок от 10 до 12  работни дни от потвърждението на поръчката. “Юпитер 1985 „ ООД не носи отговорност за забавена пратка, причинена от куриерската фирма.

23.Поръчки, направени след 16.00 ч. в работни дни, се обработват на следващия работен ден.

24.Заявки, направени в събота и неделя се обработват в понеделник.

25.Продуктите се изпращат и доставят чрез куриерски фирми EКОНТ / СПИДИ.

26.Изисквания за доставки с фиксиран час се заплащат допълнително съгласно тарифата на куриерската фирма.

27.Доставки се извършват само на територията на България и само след потвърждение от страна на Потребителя. Представител на електронния магазин e&v-fashion.com, се свързва по телефона с потребителя за потвърждение на поръчката и уточняване на детайли относно доставката.

28.При нарушения във външния вид на стоката, възникнали при транспорта, трябва да се обърнете към куриера за протокол за увредена пратка.

 

 X.ПРЕДАВАНЕ НА СТОКАТА

 

29.Стоката се предава на Потребителя или на трето лице, което приема и потвърждава получаването на същата от името на Клиента.

30.При предаване на стоката Потребителят или третото лице подписват придружаващите я документи.

31.В случай, че Потребителят не бъде намерен в срока за доставка на посочения от него адрес, или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, e&v-fashion.com  се освобождава от задължението си да достави заявената за закупуване стока.

32.Клиентът може да потвърди желанието си да получи стоката и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на адреса, като поема всички разходи по новата доставка.

33.В този случай започва да тече съответно нов срок за доставка от момента на потвърждението по предходното изречение.

34.При получаване на доставката, проверете съдържанието на поръчката за съответствия на изпратената стока с подадената заявка.

35.При констатирани нарушения във външния вид на стоката се обърнете към куриера, който е длъжен да състави протокол за увреждане на пратката.

 

XI.ВРЪЩАНЕ И ЗАМЯНА

 

36.Потребителят има право да върне или замени закупената от него стока в рамките на 14 работни дни от датата на получаването й. За целта прoдуктът трябва да е в оригиналната си опаковка, без следи от употреба или нарушаване на търговския вид на продукта в съответствие с разпоредбите на чл.55(ал.1) от ЗЗППТ.

37.След проверка в срок до 20 работни дни(по закон) се заменя продукта.

38.При несъответствие с условията, продуктът се връща на купувача, който поема всички транспортни разходи.

39.Транспортните разходи по замяната или връщането са за сметка на купувача, освен ако не е установен дефект по артикула

 

40.За да заменим продукта, искаме от вас няколко неща :

1.Замяната или рекламацията да се случат в 14 дневен срок от датата на получаване на пратката.

2.Продукти подлежащи на връщане или замяна са тези, които не са преминали никаква обработка (пране, гладене, рязане и други действия нарушаващи цялостта им, както и премахване на етикети)

3.Продуктът трябва да бъде върнат на адреса който  фирмата ще ви посочи с придружаваща бланка за връщане която ще ви бъде предоставена.

 

 XII.ЗАМЯНА 

 

41.Моля, свържете се с нас на 0892341276 ‎и колегите ни ще се радват да организират замяната на вашият артикул.

42.Когато получим артикула, ние ще изпратим новия артикул за вас.

43.Доставката се поема от страна на клиента.

 

 

XIII.РЕКЛАМАЦИЯ

 

44.Веднага след получаването на стоката, Потребителят следва да провери за евентуални несъответствията с договореното.

45.В случай, че има несъответствия, Потребителят следва да направи рекламация в писмен вид за тях по реда на Закона за защита на потребителите.

46.Поръчвайки продукт с определен цвят, който е идентифициран чрез номер или наименование на съответният специфичен цвят, Потребителят се съгласява с покупката му. Ако по някаква причина не сте удовлетворени, моля свържете се с нас или сверете цветовете със сайта.

47.На рекламация не подлежи стока, за която клиента е бил предварително предупреден за несъответствие.

48.Ако при получаването на стока, тя е с нарушена или разпокъсана опаковка, рекламацията ще бъде уважена само в присъствието на куриера още при самото получаване на стоката.

49.В случай, че клиент приеме такава пратка и не предяви своите претенции пред куриера, с получаването и отговорностите по рекламация се прехвърля към куриера, доставил пратката и клиента и фирма „Юпитер 1985“ ООД не носи отговорност за лошото състояние на разкъсаната опаковка.

 

 

XIV.ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ

 

50.Потребителите, които поръчват стоки през електронния магазин e&v-fashion.com, както и тези, които правят поръчка по телефона, имат право:

• Да поръчват предлаганите продукти, или да ги откажат/предявят рекламация по установения ред, съгласно тези Общи условия и законодателството на Република България;

• Да се информират относно своята поръчка;

• Да прегледат поръчаните от тях стоки при доставянето им от куриера, преди да ги заплатят;

51.Потребителите са длъжни:

• Да заплатят цената, която е била актуална към момента на даване на поръчката, съгласно настоящите „Общи условия”;

• Да спазват правилата при ползване на предоставяните от  “Юпитер 1985„ ООД продукти и услуги;

• Да не нарушават чужди права и интереси като право на собственост, право на интелектуална собственост и др;

• Да не извършват злоумишлени действия;

• Да проверят дали съдържанието на пратката съответства поръчката, преди да заплатят цената. Със заплащането на цената на поръчката и доставката и полагането на подписа от потребителя върху документите за доставка, последният дава своето съгласие с вида и съдържанието на доставката.

 

XV.ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ЕЛЕКТРОННИЯ МАГАЗИН  www.e&v-fashion.com :

 

52.www.e&v-fashion.com, не носи отговорност за възможни разлики в цветовете на закупените стоки, дължащи се на различните видове екрани на компютрите и техните настройки.

53.При предоставянето на информация или съвет в този сайт, в описанието на продуктите, в ревюта и мнения, реклами или по друг начин, www.e&v-fashion.com .

може да разчита на съвет от производителите, за някои стоки. Тъй като не е производител на продуктите , които продава,  “Юпитер 1985 „ ООД не поема никаква отговорност за това продуктите, които продава, да не отговарят на точният номер.

54.www.e&v-fashion.com  си запазва правото да променя цените, наименованията и описанията на стоките по всяко време, без да е необходимо да уведомява предварително своите потребители.

55.Електронният магазин www.e&v-fashion.com  има право:

• Да отказва поръчки, без да има разходи за потребителя, когато има допуснати технически грешки в публикуването на информация.

• Да редактира съдържанието на уебсайта – като съществуващи цени, условия за ползване, продукти, услуги, информация, снимки и др. по свое усмотрение и по всяко време без предупреждение. Новите условия влизат в сила в момента на публикуването им.

• Да отказва достъп и да анулира регистрации на потребители.

• Да прекратява, спира или променя предоставяните услуги по всяко време без уведомяване на потребителя, когато последният ползва услугите в нарушение на настоящите „Общи условия”.

56.e&v-fashion.com   не поема гаранция за точността и целостта на публикуваната информация за продуктите поради възникнали технически грешки.

57.e&v-fashion.com  не носи отговорност за вреди, причинени върху софтуера, хардуера или телекомуникационните съоръжения или за загуба на данни, произтекли от материали или ресурси, търсени, заредени или използвани по какъвто и да било начин посредством предоставяните услуги.

   

 XVI.АВТОРСКО ПРАВО

 

58.Цялото съдържание на сайта www. e&v-fashion.com  – снимки, текст, графики, символи, уеб графика, е-мейли и др. данни са собственост на  “Юпитер 1985„ ООД и неговите доставчици и са защитени от Закона за авторското право и сродните му права и от законите относно интелектуална и промишлена собственост.

59.Използването без съгласието на  “Юпитер 1985„ ООД на всеки от изброените по-горе елементи се наказва съгласно действащото законодателство. 

 

XVII.ЛИЧНИ ДАННИ

 

60.Никой не може да види или редактира личната Ви информация, без да знае потребителското Ви име и парола.  “Юпитер 1985„ ООД е регистрирано като администратор на лични данни по смисъла на чл.3 от Закона за защита на личните данни и се задължава да защитава предоставената от Вас информация.  

61.“Юпитер 1985„ ООД не носи отговорност по отношение на действия, извършвани посредством предоставена невярна информация от потребител.

62.Личните данни, записани при регистрацията на клиента, се считат за строго конфиденциални и никога няма да се предоставят на трети лица. Информацията ще се използва единствено и само за изпълнение на поръчката Ви.